Energilampor = bajs

Anders, våran lärare, hade påpekat innan sommaren då vi läste om transformatorer att energilampor inte var bra i längden. Jag frågade han idag igen för vi kom in på att miljöpartiet är okunniga och som Anders brukar säga, MP är USCH. =P Det som är dåligt med med lågenergilampor är att de har låg Cosinus phi. De billigaste har bara 0,5 och en vanlig lampa har 1. Om jag nu ska försöka berätta för er som inte är så insatta i detta, så ska jag försöka med det. Om en kund har en energilampa på 15 watt så gynnar det kunden för stunden. Den skenbara effekten, som är det som energibolagen skickar ut, blir då dubbelt så hög! 15 delat med 0,5 är 30. Detta medför att alla transformationer far illa då de bara klarar en viss del av effekten. Transformatorer är DYRA och där av måste energibolagen byta ut alla transformatorer för att klara av alla lampor. Det medföljer att de höjer priserna. En vanlig lampa på cosinus phi 1 är mer skonsam mot transformatorerna och ger dessutom värme på köpet. Där av slipper du värma upp huset lika mkt som med en lågenergilampa. Om man nu ska ha en lågenergilampa med inbyggd kondensator, så kostar de mycket! 300kr ca..

Dessutom kan MP ta sig i röven med att dra ner på olja och kärnkraft. Under året 2009 gjorde sverige av 450 Terra watt timmar. Var av 1/3 av effekten var el, 1/3 var olja så som bilar och 1/3 var olja till uppvärming. Och då inräknas ALLT som har med el att göra.. även bilbatterier. Tåg tog 3 terra watt timmar. 50% av elförbrukningen är hushåll och 50% är industri. Elförbrukningen ökar hela tiden. Under 1900 - 1975 ökade elproduktionen med 6,5% per år. Mellan 1975 -2010 ökar förbrukningen med 2,5% per år. Om man nu ska föutsätta att ökningen fortsätter med 2,5% per år så kommer förbrukningen vara om 10 år 576 terra watt timmar och om 20 år kommer det att ha ökat till 737 terra watt timmar. Vattenkraft och vindkraft kommr aldrig att kunna klara av detta och vi kommer att vara strömlösa om man inte bygger ut kärnkraften. Så det går inte att utesluta kärnkraft.

Tänk efter och räkna ut innan ni säger något än att bara försöka lura er på väljare!!

Kommentarer
Postat av: Linnéa

Lågenergi lampor är skit dom förstör sinus kurvan!!

2010-09-22 @ 17:04:44
URL: http://a1cu.bilddagboken.se
Postat av: Anonym

Och!! tillägga att dom vill inte bygga kärnkraft efter som dom anser att det är "farligt" så vad vill sverige göra då?? jo man vill köpa "smuttsig kraft från utlandet typ Polen... varför+ jo man anser att den inte är skitig pga av den enkla anledningen att den inte är producerad från sverige och är då med inte smuttsig enligt MP. efter som den inte tillverkas i sverige.. kenpigt det där med riksdag

2010-10-03 @ 18:26:25
Postat av: www.svenskaljusgrossisten.se

Intressant inlägg, det är nog få som inser att lågenergilampor i längden kan leda till ökade elpriser.



Att världen hela tiden övar sin energiförbrukning är det nog få som missat men det är ju många som försöker hjälpa till iallafall och de får sällan den hårda sanningen!

2012-06-29 @ 16:48:44
URL: http://www.svenskaljusgrossisten.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0