Bakat idag =)

Yepp.. jag fick tummen ur och bakade idag. Diskade t om också! Det var som faaaan. =P Hehe.. Det blev fiffig filmjölksbröd som det nu hette och bullar fyllda med vaniljkräm. MUMMA =)

Vetebullar:


5 dl   mjölk
50 gram   jäst
1200 gram   vetemjöl special
200 gram   socker
1 tsk   salt
2 tsk   kardemumma
200 gram   smör
  
   
   

Tillagning

1. Värm mjölken till 37 grader. Rör ut jästen i lite av den ljumma mjölken. Tillsätt resten av mjölken, socker salt och vetemjöl

2. Tillsätt smöret och arbeta in det i degen. Arbeta degen väl tills den är smidig, gärna 10-15 minuter med en degblandarmaskin. Låt jäsa till dubbel storlek. Kavla och baka ut bullar med valfri fyllning (utbakning, se nedan).

3. Jäs bullarna under bakduk i mellan 30 minuter och 1 timme – prova och tryck lite i kanten på en bulle – om den återtar sin form så har den jäst färdigt. Pensla med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker eller mandelflagor.

4. Grädda bullarna i 225 grader i ca 5-10 minuter.

  
   
   
 

Fiffig filmjölksbröd:

degen
4 dl
dinkelmjöl
4 dl
dinkelmjöl, fullkorn
1 dl
rågkross
2 dl
rågflingor
2,5 dl
havregryn, fiber eller vanliga
0,5 dl
linfrö, krossade
0,5 dl
solrosfrön
1,5 tsk
bikarbonat
1,5 tsk
brödkryddor, malda
1,5 tsk
salt
2 dl
sirap, mörk eller ljus
1 l
filmjölk lätt


Tillagning

1. Sätt ungen på 175 grader.
2. Förbered två avlånga brödformer genom att lägga i bakplåtspapper eller olja in dem.
3. Blanda ihop alla torra ingredienser.
4. Tillför antingen det "nötiga" innehållet eller det "fruktiga".
5. Häll på sirap och filmjölken. Mix it!
6. Fyll formarna med smeten och strö över lite linfrön på toppen, så blir limporna extra fina.
7. In i ugnen, ca 55 minuter. Lägg över folie de sista minutrarna om limporna blir för mörka.


  

Kommentarer
Postat av: Kristian

MMMM dom bullarna ser goda ut, vill med ha. Bullfest bullfest hela daaan !!!

2009-07-17 @ 00:02:10
Postat av: Frida Hagström

trollar??

2009-07-17 @ 02:32:33
URL: http://sweetashell.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0