Bakat idag =)
Yepp.. jag fick tummen ur och bakade idag. Diskade t om också! Det var som faaaan. =P Hehe.. Det blev fiffig filmjölksbröd som det nu hette och bullar fyllda med vaniljkräm. MUMMA =)
Vetebullar:
Vetebullar:
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tillagning1. Värm mjölken till 37 grader. Rör ut jästen i lite av den ljumma mjölken. Tillsätt resten av mjölken, socker salt och vetemjöl2. Tillsätt smöret och arbeta in det i degen. Arbeta degen väl tills den är smidig, gärna 10-15 minuter med en degblandarmaskin. Låt jäsa till dubbel storlek. Kavla och baka ut bullar med valfri fyllning (utbakning, se nedan). 3. Jäs bullarna under bakduk i mellan 30 minuter och 1 timme – prova och tryck lite i kanten på en bulle – om den återtar sin form så har den jäst färdigt. Pensla med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker eller mandelflagor. 4. Grädda bullarna i 225 grader i ca 5-10 minuter. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Fiffig filmjölksbröd:
Tillagning1. Sätt ungen på 175 grader.2. Förbered två avlånga brödformer genom att lägga i bakplåtspapper eller olja in dem. 3. Blanda ihop alla torra ingredienser. 4. Tillför antingen det "nötiga" innehållet eller det "fruktiga". 5. Häll på sirap och filmjölken. Mix it! 6. Fyll formarna med smeten och strö över lite linfrön på toppen, så blir limporna extra fina. 7. In i ugnen, ca 55 minuter. Lägg över folie de sista minutrarna om limporna blir för mörka. |
Kommentarer
Postat av: Kristian
MMMM dom bullarna ser goda ut, vill med ha. Bullfest bullfest hela daaan !!!
Postat av: Frida Hagström
trollar??
Trackback